On ollut kamalan iso väli tässä kirjoituksessa, koska jouduin (koneeni joutui) erittäin pahan viruksen uhriksi. Tai ainakin uskon, että se oli paha näin ensikertalaiselle. Onneksi kone nyt viikon jälkeen on kunnossa.

Pidimme viime sunnuntaina minun 18 vuotis synttärini, ja tahdoin tehdä suurimman osan tarjottavista, jos en kaikkia, itse. Ruokalista näytti tällaiselta:

Suolaiset:
- Kinkkujuusto piirakka (meidän perheen erikoinen, joka on aivan mahtavan hyvää)
- Feta-tomaatti-oliivi muffinsit, joiden ohjeen nappasin Mymmelin kyökissä - blogista

Makeat:
- Suklaapiirakka (taas eräs todella hyvä)
- Pullaa
- Piimäkakku
- Kierrekeksejä
Ja tietenkin täytekakkuni, jonka tein aivan itse (okei ajan puutteen vuoksi äiti teki pohjan)

En ole ollenkaan täytekakkujen ystävä ja syön niitä erittäin harvoin. Kumminkin tässä viime kesänä löysin täytekakun johon jäin ihan koukkuun: Minttusuklaa kakku. Sen sisällä oli minttusuklaa moussea, joka maistui enemmän mintulta kun suklaalta, mutta en sitten löytänyt jostain kumman syystä makuuni sopivaa minttusuklaamoussen ohjetta.
Täytin siis kakun Marien-blogin Piparminttusuklaakakun täytteellä. Ensin luulin sen olevan hapanta tuorejuuston takia, mutta maku tasoittuikin todella hyväksi, kun se oli päivän ajan jääkaapissa. Kakusta tuli siis kyllä aivan mahtavan makusta.
Pohja on tavallinen muna-sokei-jauho pohja, johon on pistetty kaakaojauhetta:

1120261.jpg

Tuolta kakku siis näytti. Päällä tavallista vispikermaa ja reunoissa vispikermaan on sekotettu sokeroimatonta kaakaojauhoa, ei mikään hyvä idea, olisi pitänyt pistää puolet sokerillista. Suklaasta tehtyjä koristeita, ja suklaaströsseleitä. Keskellä kolme marsipaanililjaa (en pidä marsipaanista, mutta joku muu saikin syödä ne xD) jotka tein ilman muottia. Niihin on pistety sulaa suklaata ja kaakaojauhetta.
Tässä vielä lähikuva kukista:

1120265.jpg