1202017.jpg

Tässä neljä koristelemaani piparkakkutaloa, jotka menivät sitten omaan käyttöön ja naapureille. Näitä tuli tehtyä 20-30 pikkuveljeni joulumyyjäisiin, koska viimevuonna nämä olivat todellakin menestys. Tehtiin nämä neljä taloa äidin kanssa, jos joku tulisi joulunä kylään. Koristelut tein minä, äiti liimasi kokoon.

Koristeaine on oikeastaan marenkia. Se on hyvin kestävää, värikästä, pitävää ja pysyy muodossaan (mm. joulukuuset talojen edustalla ja savupiiput). Tuntuu jotenkin, että tämä on tuota pikeeriä, mistä paljon tehdään koristeita Tässä on kumminkin juuri tuon kyseisen ohje.

Koristeaine:
1 valkuainen
1 dl hienoaa sokeria

1. Valkuainen vatkataan kovaksi vaahdoksi
2. Kulho veihauteeseen ja lisätään sokeri koko ajan vatkaten. Pidä kulhoa 10 minuuttia hauteessa, jotta aineesta tulee kiiltävää.
3. Lisää tämän jälkeen haluamaasi nestemäistä elintarvikeväriä.
4. Kauho aine pursotin pussiin ja ala pursottaa. Pussin suuhun voi välillä tulla sokerikökköjä, jolloin aineen tulo tukkoutuu. Tukos lähtee sormin painelemalla tukosta, mutta muista, että jos yrität vain voimalla saada tukosta pois, ei tuloksena ole kuin iso marenki kökkö.

Aineen pitää kuivia mieluiten päivä huoneenlämössä. Kaikki koristeet lisätään samalla kuin pursotuskin tehdään, jotta koristeet pysyisivät paikoillaan aineen kuivuttua. Samasta aineesta voi tehdä myös ihan normaaleja marenkeja